Jači u premijernoj prvoligaškoj sezoni!

Nakon što je sredinom marta prethodna sezona neočekivano prekinuta usled globalne pandemije Korona virusa, usledila je prinudna dvomesečna pauza za naš kolektiv, koju smo svi proveli u iščekivanju da li će doći do nastavka takmičenja i da li će do tada postignuti sportski rezultati biti validni. Neizvesnost oko potvrde plasmana našeg tima u Prvu žensku ligu Srbije prekinuta je početkom juna meseca, kada smo zvanično obavešteni od strane Košarkaškog saveza Srbije da će ono što smo ostvarili na terenu dobiti svoju potvrdu za zelenim stolom. Bio je to signal za skromnu proslavu, ali i za početak priprema za takmičenje u najvišem rangu, prvo u istoriji našeg kluba.

Očekivanja su skromna i diktirana postojećom finansijskom situacijom. Najvažnije je izboriti opstanak u elitnom društvu, a nešto više – ukoliko se šansa ukaže. Da bi se potonje ostvarilo, bilo je neophodno izvršiti određene promene, odnosno pojačanja, kako u igračkom kadru, tako i u stručnom štabu.

Prvo pojačanje u redovima „Dugica“ biće iskusni plejmejker Jelena Jozić (165, 31). „Joza“ nam dolazi iz redova kragujevačkog „Radničkog“, a u svojoj bogatoj (internacionalnoj) karijeri nastupala je još za KK Pljevlju (CG), KK Bor, KK Kraljevo, KK Fljamurtari (Albanija), KK Banoviće (BIH i KK Tiranu (Albanija).

 

Uz pojačanje na spoljnim pozicijama, potrebno je bilo osnažiti i unutrašnju (centarsku) liniju, a izbor je pao na Lejn Aleksandru Marfi, devojku rođenu u Čikagu (SAD), trofejnog pedigrea, sa iskustvom igranja u Portugalu, gde je bila šampion države, Finskoj i Danskoj, uz nezaobilazan period u razvoj svakog američkog košarkaša – nastup u najjačoj diviziji NCAA košarke.

Paralelno sa jačanjem igračkog kadra, potrudili smo se da podignemo nivo i kvalitet stručnog rada. U tom smislu, stručni štab seniorske ekipe u sezoni 2020/21 biće jači za dr Duška Simića, jednog od najiskusnijih i najkvalitetnijih kondicionih trenera u Srbiji. Dr Duško Simić rođen je u Šapcu 18.12.1957. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u Šapcu (1976. godine). Pedagošku Akademiju završio je u Osijeku 1979. godine, dok je na Fakultetu fizičke kulture u Novom Sadu diplomirao 1998. godine. Magistrirao je (2008. godine) i doktorirao (2012. godine) u Istočnom Sarajevu. Trenutno predaje na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i trenera u Subotici, gde drži nastavu na predmetima „Teorija i metodika sporta“, „Osnovi sportskog treninga“ i „Uključivanje deteta u sport“. Angažovan je i kao predavač na Akademiji strukovnih studija u Šapcu. Popularni „Dule“ se u šabačku košarku vraća nakon višegodišnje pauze, a nama je drago što je za mesto povratka (ne slučajno) odabrao baš plavo – beli kolektiv.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prozivka igrača i početak priprema su zakazani za petak 7. avgust u Sportskoj hali „Protić“, s tim da će prvi deo priprema u kojem će akcenat biti stavljen na adekvatnu fizičku pripremu biti sproveden na otvorenom, odnosno na Starom gradu i Koš klubu, uz poštovanje preporuka nadležnih organa u cilju sprečavanja širenja epidemije Korona virusa.