Module top

Настављен победоносни низ

Кошаркашице ЖКК “Дуга” Шабац наставиле су успешан низ победом над ЖКК “Звечан” из Звечана, у трећем колу Друге женске лиге Србије - група Југ, резултатом 80:42, у утакмици одиграној у суботу, у спортској хали “Протић”, пред око педесет гледалаца.

Шабачке кошаркашице су расположене и спремне за победу дочекале гошће из Звечана. Од старта су се упустиле у оштру борбу, утакмицу започеле доминантно, направиле значајну предност од четрнаест кошева разлике, па је прва четвртина завршена резултатом од 25:11, већ наговестила трећу победу у низу. И другу четвртину завршиле су у истом ритму, 15:9 и на полувреме се отишло, при резултату 40:20.

Кратак предах између два полувремена пријао је домаћим кошаркашицама, па су, и поред чињенице да су имале дуплу предност над противницама, оштро наставиле други део утакмице, те су са додатна 23 коша у трећој четвртини увећале предност, јер су кошаркашице из Звечана, у првих осам минута другог полувремена успеле да им се супроставе са свега девет погодака.

Иако се победник трећег кола знао већ након треће четвртине, Шапчанке се ни у завршници утакмице нису предавале, али су се знатно опустиле, што су кошаркашице “Звечана“ искористиле да поправе коначан скор. На крају утакмице, резултат 80:42.

Кошаркашицама “Дуге” следи одмор до 26.10.2016., када у Смедеревској Паланци играју Куп утакмицу против екипе “Паланка 2012”.

Протокол:

ЖКК “Дуга” Шабац – ЖКК “Звечан” Звечан 80:42 (25:11, 15:09, 23:09, 17:13)

Место: Хала "Протић" Мајур

Време: 18 часова

Гледалаца: 50

ЖКК “Дуга”: Матић 3, Трифуновић, Лазић, Ђукановић 8, Нешић, Николић 2, Малетић 20, Тасић 7, Ристић 8, Поповић 10, Ћосић 20, Милутиновић 2. Тренер: Степановић.

ЖКК “Звечан”: Перовић, Аџић, Стевић, Стојковић 5, Васић 4, Спахић 16, Лазић, Миљковић 2, Јевтић 10, Ковачевић 2, Костадинов 3. Тренер: Раденковић

МИНИ БАСКЕТ СРБИЈАУдружење кошаркашких тренера СрбијеКошаркашки савез СрбијеЖенска кошаркашка лига СрбијеРЕГИОНАЛНИ КОШАРКАШКИ САВЕЗ ЗАПАДНА СРБИЈАФИБАФИБА ЕвропаЕвролига за жене