Module top

Тријумфално у Прибоју!

Друго коло Друге женске лиге – група Југ, одиграно је протеклог викенда, а за кошаркашице ЖКК “Дуге”, било је више него успешно. Оне су, убедљивим резултатом 50:109, савладале екипу “Лим” из Прибоја.

Ни напоран и далек пут, чињеница да играју на непознатом терену, па ни то што на трибинама нису имали подршку својих навијача, није спречило наше девојке да убедљиво победе екипу “Лим” из Прибоја и докажу да им у прошлој сезони није случајно тако мало фалило за пласман у Прву лигу.

Од почетка утакмице није било потребе постављати питање победника, јер је одговор на то питање био јасан већ након неколико минута прве четвртине, у којој је домаћа екипа постигла само четири коша, у односу на 35, колико су постигле наше даме.

У другој четвртини, домаћини су пружили нешто значајнији отпор, али ни то није битније утицало на резултат на полувремену, па се на одмор отишло резултатом 23:65, у корист “Дуге”. До краја утакмице, шансу су да покажу шта умеју добиле су све играчице, па се у листу стрелаца уписала и најмлађа сениорка Сара Трифуновић. Коначан резултат гласио је 50:109 за "Дугу".

У нашој екипи најефикасније биле су Рената Ћосић са 25, Ања Тасић са 24 и Марија Ристић са 17 постигнутих поена, а ништа мање нису биле запажене ни остале кошаркашице “Дуге”, које и ову, као и све остале победе приписују управо тимском раду и сјајној атмосфери у клубу.

И тренер Степановић задовољан је исходом прва два кола, и већ у следећем колу најављује победу на домаћем терену против екипе Звечана. Утакмица ће бити одиграна у спортској хали “Протић”, у суботу 15.10.2016. године, са почетком у 18 часова.

Протокол:

ЖКК “Лим” Прибој – ЖКК “Дуга” Шабац 50:109 (4:35, 19:30, 12:22, 15:2)

Место: Спортска дворана “Прибој”

Почетак: 18 часова

Гледалаца: 50

ЖКК “Лим”: Кашевић 6, Буквић, Бојанић, Пантовић, Деспић 6, Јановић 6, Симовић 10, Половина 18, Николић 2, Томић 2, Симовић, Бакал. Тренер: Дуковић.

ЖКК “Дуга”: Матић 11, Трифуновић 2, Лазић, Ђукановић 8, Милутиновић, Малетић 12, Тасић 24, Ристић 17, Поповић 10, Ћосић 25. Тренер: Степановић.

МИНИ БАСКЕТ СРБИЈАУдружење кошаркашких тренера СрбијеКошаркашки савез СрбијеЖенска кошаркашка лига СрбијеРЕГИОНАЛНИ КОШАРКАШКИ САВЕЗ ЗАПАДНА СРБИЈАФИБАФИБА ЕвропаЕвролига за жене